help

Hoe zoek ik naar banden?

Hieronder staat er enkel hoe je de verschillende zoekwaarden kan ingeven.
Raadpleeg de pagina met bandeninfo om te weten waar elk deel voor staat.
Bij de zoekresultaten zie je links onder ‘Zoeken naar’ waar er effectief op gezocht is.

Maat

De bandenmaat moet altijd worden opgegeven, dit kan op verschillende manieren:

Het gebruik van spaties, slashes, koppeltekens, enz… is optioneel. Het maakt niet uit of je kleine letters of hoofdletters gebruikt. Bij het opgeven van een laadvermogen en/of snelheidsindex, zullen ook banden met een hoger(e) laadvermogen en/of snelheidsindex worden getoond. Als je in de maat ‘ZR’ opgeeft, wordt er gezocht naar snelheidsindex ‘W’ of hoger. Het is niet mogelijk enkel te zoeken op laadvermogen.

Seizoenstype en runflat banden

Onder het zoekveld kan je aangeven wat voor soort banden je wilt zoeken: zomerbanden, winterbanden, all-seasonbanden of een combinatie van deze. Je kan ook aangeven dat je enkel runflat banden wilt weergeven. Standaard worden niet-runflat en runflat banden allebei getoond.

Merk en type

Naast de maat, kan je ook een merk en/of type opgeven. Dit kan ofwel voor, ofwel na de maat in het zoekveld. Als een bepaald merk onvolledig is opgegeven of niet bij ons bekend is, zal dit als type worden aanzien. Bepaalde alternatieve schrijfwijzen van merken worden wel herkend. Raadpleeg onze lijst van merken om te zien welke bandenmerken we in ons gamma hebben. Het type kan wel gedeeltelijk worden opgegeven.